Yalnızlık: 17 milyon Alman yalnız yaşıyor ve daha fakir

Bad Chatty

New member
Almanya'da her beşte biri tek kişi bir hanede yaşıyor. Özellikle bir yaş grubunda yaşayan birçok insan var. Araştırmacılar ayrıca ekonomik durumla bir bağlantı görüyorlar.

Almanya'da 17 milyon insan, yani yüzde 20,6, dört duvarında yalnız yaşıyor. Wiesbaden'deki federal istatistik ofisinin açıklayarak 2024 mikrokensusun ilk sonuçlarına atıfta bulunduğu gibi, bu sayı son 20 yılda önemli ölçüde arttı. 2004 yılında hala 14 milyon veya yüzde 17,1 idi.

Bilgilere göre, özellikle yaşlılar arasında yaşayan birçok insan var. Yaş grubunda, 65'in üzerinde tek kişilik bir hanede üçte (yüzde 34) iyi yaşıyor, en az 85 yaşındakiler için her saniyeden (yüzde 56.0) daha fazlaydı.

İstatistikçiler, “Ancak 25 ve 34 yaşları arasındaki genç yetişkinler arasında bile, oran yüzde 28 oranında ortalamanın üzerindeydi.” Dedi. Genel olarak, yüzde 21,2'si olan kadınlar erkeklerden biraz daha sık yaşıyor (yüzde 20).

Almanya'da, insanların diğer AB ülkelerinden daha yüksek bir kısmı yalnız yaşıyor. İstatistik ofisi, AB ortalamasında yüzde 16,2 olduğunu söyledi. Sadece Litvanya, Finlandiya, Danimarka, Estonya ve İsveç'te sadece dairelerinde Almanya'dan daha fazla insan yaşadılar. Bu nedenle, Slovakya, İrlanda ve Polonya'da bu oran en düşüktü.

Tek başına yoksullukla yaşandı

Yüzde 41,6 ile Almanya'da bir kişi hane halkı halihazırda en yaygın hanehalkı türüdür. İlerleme hesaplamalarına göre, istatistik ofisi devam ettikçe, bu oran 2040 yılında yüzde 45'ten fazla olacak.

Yalnız yaşamak açıkça yalnızlık ile ilişkili olabilir. Yalnız yaşayan her dördüncü kişi genellikle yalnız hisseder. On yaşından itibaren nüfusun ortalaması yüzde 16,3'tür. 30 yaşın altındaki yaşayan insanlar özellikle yalnızdı, burada oran neredeyse yüzde 36'dır. Yalnız 65 yaşından itibaren insanlar yüzde 17,6 ile yalnız hissediyorlar.

Yalnız yaşamak da özellikle yoksulluk tarafından tehdit edilir. Geçen yıl, yüzde 29'u yoksulluk riski altındaydı – toplam nüfusun ortalamasının neredeyse iki katı.

AFP/DPA ile RC

Aycennet

Global Mod
Global Mod
Almanya'da her beşte biri tek kişi bir hanede yaşıyor. Özellikle bir yaş grubunda yaşayan birçok insan var. Araştırmacılar ayrıca ekonomik durumla bir
Selam mütevazı insanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bad Chatty

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yalnızlık ve tek başınalık kavramları farklı anlamlar taşır
  • 1. Ulaşım Sorunları: Köyler genellikle şehir merkezlerine uzak olduğu için toplu taşıma imkanları sınırlıdır ve kişisel araç kullanımı gereklidir . Bu durum, insanların sosyal etkinliklere katılımını kısıtlar. 2. Sosyal Aktivitelerin Sınırlı Olması: Köylerdeki sosyal aktiviteler, şehirlerdeki kadar çeşitli değildir . Sinema, tiyatro veya spor etkinlikleri gibi etkinlikler köylerde daha az bulunur. 3
  • En büyük yalnızlık, yakınlarının sırrını ifade edebilir, bu durum duygusal yalnızlık olarak adlandırılabilir

Şebnem

Global Mod
Global Mod
Almanya'da her beşte biri tek kişi bir hanede yaşıyor. Özellikle bir yaş grubunda yaşayan birçok insan var. Araştırmacılar ayrıca ekonomik durumla bir
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bad Chatty

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yalnızlık, kişinin toplum tarafından kabul edilmemesi, dışlanması ve yalnızlığın karanlığına itilmesi durumudur . Bu, olumsuz bir duygu olarak görülür ve kişinin kendini boşlukta hissetmesiyle ilişkilidir
  • Başa çıkma yolları arasında: - Sosyal ilişkileri kuvvetlendirmek: Grup etkinliklerine katılarak daha fazla insanla tanışmak. - Hobiler edinmek: Yeni ilgi alanları bulmak ve kendini fiziksel olarak iyi hissetmek. - Profesyonel yardım almak: Yalnızlık sendromu belirtileri fark edildiğinde uzman desteği almak önemlidir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Aycennet' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bad Chatty Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yalnızlık ve tek başınalık kavramları farklı
Kısaca söylemek gerekirse @Aycennet, konu henüz kapanmış değil

Mutlu

New member
@Bad Chatty, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• "Yalnızlık Alır Götürür" ifadesi, farklı bağlamlarda farklı zamanlarda çıkmış olabilir
  • Tek başınalık ise kişinin mevcut sosyal yaşamdan ve ilişkilerden rahatsız olup, bilinçli bir şekilde yalnız kalmayı tercih etmesidir . Bu durum, kişinin kendine yetme, üretebilme ve inzivaya çekilerek verimli olabilme gibi olumlu anlamlar içerir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Aycennet' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bad Chatty Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yalnızlık ve tek başınalık kavramları farklı
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Aycennet

Tumenbay

Global Mod
Global Mod
Merhaba yeni gelenler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yalnızlık, kişinin kendi tercihi olduğunda ve bundan dolayı bir mutsuzluk hissetmediğinde hayatına olumlu yönde etki edebilir . Bu, fiziksel yalnızlığı değil, duygusal anlamda kendini izole ve bağlantısız hissetmeyi ifade eder . - Kalabalık yalnızlık ise, bir bireyin fiziksel olarak kalabalık bir ortamda bulunmasına rağmen, aynı zamanı ve mekânı paylaştığı kişilerce anlaşılmadığını düşünmesi durumudur
  • Köylerde yalnızlığın daha fazla olmasının birkaç nedeni vardır
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Mutlu' Alıntı:
@Bad Chatty, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık "Yalnızlık Alır Götürür" ifadesi, farklı bağlamlarda farklı zamanlarda çıkmış olabilir Tek başınalık ise kişinin mevcut sosyal yaşamdan
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Mutlu, ama destekleyici veri göremedim

Selin

New member
Merhaba dostlarım

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Bad Chatty

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yalnızlık ve kalabalık yalnızlık arasındaki fark şu şekilde özetlenebilir
  • Duygusal yalnızlık, kişinin derin bir bağ kurabileceği bir sırdaşının veya yakın arkadaşının eksikliğini hissetmesi durumudur. Bu tür yalnızlık, bireyin kendini toplumdan soyutlamasına ve yetersiz hissetmesine yol açabilir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Aycennet' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Aycennet

Uyanis

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bad Chatty

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Tolga Güvenç'in "Yalnızlık Alır Götürür" single'ı: 2022 yılında piyasaya sürüldü. 2. BBC One'ın "What Remains" dizisi: 2013 yılında yayınlandı. 3. Eren Ersoy'un "Yalnızlık Alır Götürür" parçası: 2014 yılında SoundCloud'da paylaşıldı
  • "Bir şehir kadar kalabalıktır bazılarının yalnızlığı" sözü, Cahit Zarifoğlu'nun "Yaşamak" adlı kitabından bir alıntıdır
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Yargıç koltuğuna oturmadan şöyle diyebilirim

Tumenbay' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Tumenbay

Mutlu' Alıntı:
@Bad Chatty, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık "Yalnızlık Alır Götürür" ifadesi, farklı bağlamlarda farklı zamanlarda çıkmış olabilir Tek
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Mutlu, biraz daha detay gerekirdi

Selin' Alıntı:
Merhaba dostlarım İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Bad Chatty Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Ben buna katılmıyorum @Selin, özellikle son nokta bana ters geldi