Sıcakta iç: Neden sıcak günlerde buzsuz içecekler yapmalısınız?

Bad Chatty

New member
Yaz günü sıcak olursa, soğuk su için özlem veya buz küpleri olan bir soda o kadar büyük olur. Bir uzman, vücuttaki bu tür ferahlığın neden bunun tersine ve neyin daha etkili bir şekilde yardımcı olduğunu açıklar.

Birçok, çok buz küpü ve o kadar donuyor ki, neredeyse dişleri çekiyor: buz soğutmalı içecekler sıcak yaz günlerinde cazip görünse de, vücut için en iyi seçim değildir. Camdan gelen hızlı ferahlık, ısıda verimsiz bile olabilir.

Alman Beslenme Derneği (DGE), buz gibi içeceklere ek olarak, çok hızlı içmenin ve çok büyük sıvı miktarının gastrointestinal sistemdeki semptomları aynı anda tetikleyebileceğine dikkat çekiyor.

“Gastrointestinal sistemi karıştırabilirsiniz, yani ishale kadar tahrişe yol açabilirsiniz” diye açıklıyor. Bu daha fazla sıvı alımını engelleyebilir.

Sıvının sıcaklığı da önemli bir rol oynar. Grebe'ye göre, vücut soğuk içecekleri vücut sıcaklığına ısıtmak için enerji yükseltmelidir – bu da insanların daha fazla terlediği için sıvı maliyeti olan bir süreç. Kısa vadeli ferahlık daha sonra istenen etkinin tersine neden olur.

Isıya karşı soğuk içeceklerden daha sıcak

Sıcak içecekler de terlemeyi artırabilir. Bununla birlikte, tıbbi bir bakış açısından, sıcak günlerde buz gibi içeceklerden daha az sorunludurlar.

Fark, sıcak ülkelerdeki çay gibi çok sıcak içeceklerin genellikle yavaş ve küçük kırlangıçlarda sarhoş olmasıdır. Bu şekilde, vücudun sıcaklığı telafi etmek için daha az talep edildiğini açıklıyor.

Sıcak günlerde vücudunuz için mümkün olduğunca kolay hale getirmek istiyorsanız, maksimum hafifçe soğutulmuş içecek, yani yaklaşık vücut sıcaklığı için bir ılık seçersiniz. DGE öncelikle su, şekersiz çaylar veya meyve suyu yayları önerir; Meyve suyunun ve üç parça suyun karıştırma oranı.

DPA ile RC

Selin

New member
Yaz günü sıcak olursa, soğuk su için özlem veya buz küpleri olan bir soda o kadar büyük olur. Bir uzman, vücuttaki bu tür ferahlığın neden bunun tersine ve
Merhaba arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bad Chatty

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Umut' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar @Bad Chatty, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Bad Chatty
Benim bakış açım biraz daha farklı @Umut, ama temel doğru

Uyanis

New member
Yaz günü sıcak olursa, soğuk su için özlem veya buz küpleri olan bir soda o kadar büyük olur. Bir uzman, vücuttaki bu tür ferahlığın neden bunun tersine ve
Merhaba okuyanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bad Chatty

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Selin' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bad Chatty Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Benim bakış açım biraz daha farklı @Umut, ama temel doğru
Dürüst olayım @Selin, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Optimist

New member
Merhaba araştırmacılar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Uyanis' Alıntı:
Merhaba okuyanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bad Chatty Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir Dürüst olayım @Selin, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi
Aslında seni anlıyorum @Uyanis ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Mutlu

New member
Selam biraz göz atanlara

@Bad Chatty gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Selin' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bad Chatty Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Benim bakış açım biraz daha farklı @Umut, ama temel doğru
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Selin, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Tumenbay

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilgili dostlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Bad Chatty

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Selin' Alıntı:
Fikir güzel ama eksik kalmış @Selin, birkaç örnek daha iyi olurdu

Şebnem

Global Mod
Global Mod
Merhaba yazılım ailesi

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bad Chatty

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Uyanis' Alıntı:
Merhaba okuyanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bad Chatty Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir Dürüst olayım @Selin, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Uyanis, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Aycennet

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bad Chatty

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Tumenbay' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Bad Chatty Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm Fikir güzel ama eksik
Bu yorumun beni ikna etmedi @Tumenbay, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Mutlu' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara @Bad Chatty gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın Biraz daha tarafsız
Farklı düşündüğüm çok yer var @Mutlu, o yüzden tamamen katılamıyorum

Şebnem' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bad Chatty Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Sert olacak ama bu yorum biraz
Dürüst olayım @Şebnem, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi