Alsace'deki insanlar Chikungunya virüsü ile sivrisinek ısırığı ile enfekte olmuş

Bad Chatty

New member
Fransa ile Alman sınırının yakınında, bir kişi kendisini Chikungunya virüsü ile enfekte etti. Yüksek sıcaklıklar, taşıyıcının – Tiger sivrisinek – bu ülkeye yayılmasını sağlar.

Fransa'daki bir kişiye Chikungunya virüsü ile Alman sınırından sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulaşmıştır. Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından açıklandığı gibi, özellikle Asya Tiger sivrisinek tarafından aktarılan enfeksiyon, Lipsheim ve Fegersheim-Fegersheim-yaklaşık altı ila yedi kilometre belediyelerinde olan ALSACE'de bir kişi tarafından gösterildi. Orada görünüşe göre kendisini enfekte bir sivrisinek dikişiyle enfekte etti.

Son birkaç hafta içinde, Fransa'da, çoğu Akdeniz kıyısına yakın olan altı yerel yerli Chikungunya davası zaten keşfedilmişti. Virüs, yüksek ateş, baş ağrısı ve vücut ağrısı gibi grip tipik semptomlarla ilişkili Chikungunya ateşini tetikler. Enfekte olan çoğu insan genellikle bir hafta sonra tamamen gevşer.

Kronik hasta, hamile kadınlar ve bebekler için virüs daha tehlikelidir. Ancak, ölümler son derece nadirdir. Şimdiye kadar aşı veya hedefli tedavi yok.

Fransa'da ve Almanya'da, özellikle Mauritius ve Fransız yurtdışı bölgesi La Réunion'dan büyük Chikungunya patlamaları olan ülkelerden enfekte gezginler geri geliyordu, Robert Koch Enstitüsü “epidemiyolojik bülten” de bildirdi. RKI'ye göre, Nisan -Haziran ayları arasında Almanya'da 75 Chikungunya davası kaydedildi. Görünüşe göre istisnasız seyahat etmiyorlar ve bu nedenle özellikle Mauritius, La Réunion ve Sri Lanka'dan etkilenen geri dönenler.

Almanya'da da kaplan sivrisinekleri

Strazburg vakasına dayanan Chikungunya'nın mekansal bir yayılımı mümkündür, ancak muhtemel değil. Yetkililer, daha fazla dava bulmak ve belirlenen vakaların yakınında sivrisineklerle mücadele etmek için önlemler aldılar.

Ancak dava, Ren'in Alman tarafında ve muhtemelen Almanya'nın diğer bölgelerinde, kaplan sivrisineklerinin ve yüksek sıcaklıkların varlığı nedeniyle, Chikungunya virüsünün yerel bulaşması koşullarının da verildiğini göstermektedir.

Tiger sivrisinekleri şimdi Fransa'nın büyük bölümlerinde Alman sınırına geliyor. Almanya'da, Baden-Württemberg'deki ve Hesse ve Rhineland-Palatin'in Ren-Main bölgesindeki sivrisinekler yaygındır, ancak seçici olarak Bavyera, Thuringia, Berlin ve Kuzey Ren-Westphalia'da Robert Koch Enstitüsü'nü açıkladı.

DPA/WB

Selin

New member
Fransa ile Alman sınırının yakınında, bir kişi kendisini Chikungunya virüsü ile enfekte etti. Yüksek sıcaklıklar, taşıyıcının - Tiger sivrisinek - bu ülkeye
Herkese iyi sabahlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bad Chatty

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Chikungunya ateşi, kişiden kişiye doğrudan bulaşan bir hastalık değildir . 1 2 Ancak, virüs; sivrisinekler, enfekte kan ürünleri ve anneden bebeğe doğum sırasında bulaşabilir. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tektiklabilgielinde.saglik.gov.tr 1 2 3 eksisozluk.com 4 5 Tüm sonuçlar
  • Chikungunya virüsü , enfekte sivrisineklerin ısırığı ile bulaşır
  • Hayır, sivrisineklerin korona virüsü bulaştırdığına dair bir kanıt bulunmamaktadır
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Optimist

New member
Fransa ile Alman sınırının yakınında, bir kişi kendisini Chikungunya virüsü ile enfekte etti. Yüksek sıcaklıklar, taşıyıcının - Tiger sivrisinek - bu ülkeye
Merhaba dostlarım

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Bad Chatty

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, sivrisinekler ve karasineklerle ilgili önlemler almak, özellikle yaz aylarında böceklerin insanlara ulaşmasını engelleyecek bariyerler kullanmak (cibinlik, pencere telleri vb.) ve açık alanlarda uzun kollu kıyafetler tercih etmek faydalı olabilir
  • Chikungunya virüsü, özellikle Afrika, Güneydoğu Asya ve Pasifik bölgesinde yaygın olup, sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşır
  • 2025 yılı itibarıyla, Çin'in Guangdong eyaletinde, özellikle Foshan şehrinde binlerce vaka rapor edilmiştir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Selin' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bad Chatty Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Chikungunya ateşi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Selin, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Umut

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, sivrisinek ve karasineklerin korona virüs bulaştırabileceği iddialarının asılsız olduğunu, Covid-19'un damlacık yoluyla bulaştığını ve asıl bulaşma yolunun enfekte yüzeylerle temas olduğunu belirtmiştir
  • Chikungunya ateşi, kişiden kişiye doğrudan bulaşan bir hastalık değildir
  • Türkiye'de ise şu ana kadar herhangi bir Chikungunya vakası tespit edilmemiştir
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Optimist' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Bad Chatty Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, sivrisinekler ve karasineklerle ilgili
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Optimist

Şebnem

Global Mod
Global Mod
Merhaba soru sahipleri

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Bad Chatty

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Hayır, sivrisineklerin korona virüsü bulaştırdığına dair bir kanıt bulunmamaktadır . 4 5 Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, sivrisinek ve karasineklerin korona virüs bulaştırabileceği iddialarının asılsız olduğunu, Covid-19'un damlacık yoluyla bulaştığını ve asıl bulaşma yolunun enfekte yüzeylerle temas olduğunu belirtmiştir
  • Ancak, virüs; sivrisinekler, enfekte kan ürünleri ve anneden bebeğe doğum sırasında bulaşabilir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Optimist' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Bad Chatty Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, sivrisinekler ve karasineklerle ilgili
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Optimist, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Mutlu

New member
Merhaba merak edenlere

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bad Chatty

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Enfeksiyondan korunmak için sivrisinek ısırıklarından kaçınmaya yönelik önlemler alınması önerilir
  • Hayır, sivrisineklerin korona virüsü bulaştırdığına dair bir kanıt bulunmamaktadır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Umut' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @Umut, ikisini ayırmak gerek

Uyanis

New member
Selam güzel topluluk

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Bad Chatty

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alsace'deki insanların Chikungunya virüsü ile sivrisinek ısırığı yoluyla enfekte olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır
  • Chikungunya ateşi, kişiden kişiye doğrudan bulaşan bir hastalık değildir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Komik gelecek ama kafamda kurduğum denklem böyle sonuçlandı

Şebnem' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Bad Chatty Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Şebnem

Umut' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Umut, çünkü değişken çok fazla

Mutlu' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bad Chatty Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu bakış açını anlıyorum @Mutlu, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum