Sağlık: Almanlar doktor ziyaretleri ve tıbbi hizmetlerde rekorun sahibi

Bad Chatty

New member
Tüm üye devletlerde yapılan bir nüfus araştırmasının sonuçlarına göre, Almanlar sağlık hizmetlerini diğer birçok AB vatandaşından daha sık kullanıyor. Ancak bu bizi bazı hastalıklardan korumaz.

Almanlar, diğer AB ülkelerine kıyasla ortalamanın üzerinde sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Bu, Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) açıkladığı gibi, tüm AB üye ülkeleri için zorunlu olan tek tip bir nüfus araştırmasından (Avrupa Sağlık Görüşme Araştırması) ortaya çıkmaktadır. Almanya'da ele alınan tüm sağlık hizmetlerinin kullanımı AB ülkeleri ortalamasının üzerindedir.

Demografik ve sosyal farklılıklar benzerdi: Özellikle kadınların ve ileri yaş grubundaki kişilerin hizmetleri daha sık kullandıkları bildirildi. Cinsiyet farklılığının olmadığı yatarak tedavi hizmetleri ve kolonoskopiler istisnadır.

RKI'ye göre yaş grupları arasındaki tek istisna, psikiyatri ve psikoterapötik hizmetlerin yanı sıra reçetesiz ilaçların genç yetişkinler tarafından daha sık kullanılmasıdır.

Ayrıca RKI'ye göre, yüksek eğitim grubunda uzman tıp ve diş hekimliği hizmetleri daha sık kullanılırken, düşük eğitim grubunda psikiyatri ve psikoterapinin yanı sıra yatarak tedavi hizmetleri ve tıbbi reçeteli ilaçlar daha sık kullanılıyor.

Kardiyovasküler hastalıklar, solunum yolu hastalıkları ve diyabet yaygındır

RKI, nüfus araştırmasının aynı zamanda kalp-damar hastalıkları, kronik solunum yolu hastalıkları ve diyabetin Almanya'da ortalamanın üzerinde bir oranda görüldüğünü gösterdiğini belirtti. Bununla birlikte, bu hasta Almanlar sağlık durumlarının ortalama olarak AB ülkelerindeki insanlardan ortalama olarak daha iyi olduğunu değerlendirdiler.

AB çapındaki nüfus araştırması, AB üye ülkelerindeki nüfusun sağlık durumu, sağlık hizmetleri, sağlığı etkileyen faktörler ve sosyo-ekonomik durumu hakkında veriler topladı. RKI'ye göre artık bu verilerin yardımıyla sağlık politikası zorluklarının üstesinden gelmek için ulusal stratejiler geliştirilebilir.

RKI, “Avrupa genelinde mevcut olan sağlık bilgileri, Avrupa ülkelerindeki iyi önlem ve müdahale örneklerinin araştırılmasını destekleyebilir” diye açıkladı. Örneğin, Avrupa genelinde gözlemlenen eğitim eşitsizlikleri, eşit sağlık fırsatlarının teşvik edilmesi konusunda önemli bir potansiyele işaret etmektedir.

dpa/wb