Bad Chatty
New member
Doktor ve beslenme uzmanı Felix Berndt, sosyal ağlarda kendisine “Doc Felix” adını veriyor. Burada sonbahar ve kışa dair önerilerini paylaşıyor. Hangi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi uzun süre tok tutar – ve kahve orucunun neden anlamlı olduğunu.
1992 doğumlu doktor Felix M. Berndt, ömrünün yarısını spor ve beslenmeyle geçirdi. TikTok, YouTube ve Instagram'da fenomen olarak hastalıkların önlenmesine odaklandı. “Doc Felix” olarak sosyal medyada gençleri hastalıklar konusunda eğitiyor ve daha sağlıklı bir yaşam için ipuçları veriyor. En son “İyi Hisset” kitabı yayımlandı.
Biber, sarımsak ve mantarla bağışıklık güçlendirici
Soğuk algınlığından korunmak için soğuk aylarda biber tüketmeniz tavsiye edilir. Limonlardan önemli ölçüde daha fazla C vitamini içerirler; 100 gramda 140 miligram C vitamini hücreleri serbest radikallerden korur. Genetik materyalde sonuçta kansere yol açabilecek değişiklikleri tetikleyebilirler. Ayrıca, çalışmaların gösterdiği gibi, C vitamini belirli bağışıklık hücrelerini aktive edebilir. Bir diğer sebze ise bağışıklık sistemini güçlendirir: Sarımsak, soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı yardımcı olur, antibakteriyel ve antiviral etkilere sahiptir. İçerdiği allisin bileşiği, inflamatuar süreçlerde rol oynayan siklooksijenaz enzimini inhibe eder. Bu, sarımsağın antiinflamatuar etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Mantarlar, bağışıklık hücrelerinin büyümesi gereken B vitamini açısından zengindir.
Dondurulmuş her zaman işe yarar: göğüsten meyveler
Taze yöresel meyvelerin bulunmadığı aylarda dondurulmuş meyveleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Dondurulmuş yaban mersini, ahududu ve çilekler genellikle taze meyvelerden daha fazla vitamin içerir çünkü bunlar tamamen olgunlaşır ve daha sonra hızla dondurulur. Bu, birçok vitamin ve besin maddesinin korunmasını sağlar.
Yaban mersini lezzetli olmasının yanı sıra kanser gibi hastalıkların gelişmesini engellemeye yardımcı olan birçok antioksidan da içerir. Ayrıca hücre yaşlanması üzerinde de olumlu etkileri vardır: gençleştirdikleri söylenir. Ayrıca 2020 yılında yapılan bir çalışmaya göre diyabet riskini azaltmaktadırlar. Diğer meyveleri tercih ederseniz: kuş üzümü, çilek ve ahududu C vitamini açısından zengindir.
Ruh ve beden için kahvesiz zaman
Sabah ilk fincan kahvenizi içtikten sonra huzursuzluk ve gerginlik fark ederseniz bir süre bundan uzak durmalısınız. Kahve kan basıncının yükselmesine, kan damarlarının kasılmasına ve insanların titremesine neden olur. Korku olduğunda vücutta da aynı şey olur. Ve böylece beyne şu sinyal gönderilir: Bu kişi şu anda endişeli hissediyor. Yakın zamanda yapılan büyük bir meta-analiz, kafeinin kaygıyı tetikleyebileceğini ve artırabileceğini doğruladı. Kahve aynı zamanda zihinsel ve fiziksel olarak bağımlılık yapabilir. Çünkü aktif maddesi olan kafein yorgunluğu önler: Yorgunluğa aracılık eden adenosin reseptörlerini bloke eder. Bunu telafi etmek için yeni reseptörler oluşur ve bu da kahve içenlere şunu düşündürür: Daha fazla kahveye ihtiyacım var. Bu nedenle düzenli olarak birkaç gün veya hafta boyunca kafeinden uzak durulması önerilir.
Keten tohumu: Bağırsaklar ve bağışıklık sistemi için yeni güç
Kabızlık veya şişkinlik gibi sindirim sorunları sadece kışın değil, yaygın bir sorundur. Keten tohumu buna karşı yardımcı olabilir. Lif bakımından zengindirler ve bağırsaklardaki sindirim süreçlerini hızlandırırlar. Ancak lif açısından zengin tohumlar sıvıyı emdiği için insanlar çok fazla su içmelidir – ve sindirim etkilerini geliştirmenin tek yolu budur. Araştırmacılar, günde sadece 10 gram lif almanın kolon kanseri riskini yüzde 10'a kadar azaltmak için yeterli olduğunu varsayıyor. Keten tohumu ayrıca bağırsaktaki mikrobiyomu ve dolayısıyla bağışıklık sistemini ve hücre savunmasını da güçlendirir. Tatil mevsiminin olumlu bir yan etkisi: keten tohumu sizi tok tutar ve aşırılıktan korur.
Kızılcık: Sağlık için güçlü meyve
Kızılcıkların meyveler arasında özel bir gücü vardır ve özellikle soğuk mevsimde ilaç gibi kullanılabilir. Suyu mesane enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Kızılcıklar proantosiyanidinler içerir; ikincil bitki maddeleri bakterilerin üretraya yapışmasını önler. Uzmanlar, bu durumdan erkeklere göre daha fazla muzdarip olan kadınların, mesane iltihabını önlemek için koruyucu olarak kızılcık suyunu da kullanabileceğini tavsiye ediyor. Kızılcık ayrıca kardiyovasküler hastalıkları önlemeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Diş sağlığı da küçük kırmızı meyvelerden faydalanır: ağızdaki bakterilere karşı etki gösterir ve plak, diş çürümesi ve periodontal hastalıkları önleyebilir.
Kendinizi güvende tutun İşte basılı “Dijital Zihinler” özel sayısı DÜNYA Kargo dahil sadece 5,50€!
1992 doğumlu doktor Felix M. Berndt, ömrünün yarısını spor ve beslenmeyle geçirdi. TikTok, YouTube ve Instagram'da fenomen olarak hastalıkların önlenmesine odaklandı. “Doc Felix” olarak sosyal medyada gençleri hastalıklar konusunda eğitiyor ve daha sağlıklı bir yaşam için ipuçları veriyor. En son “İyi Hisset” kitabı yayımlandı.
Biber, sarımsak ve mantarla bağışıklık güçlendirici
Soğuk algınlığından korunmak için soğuk aylarda biber tüketmeniz tavsiye edilir. Limonlardan önemli ölçüde daha fazla C vitamini içerirler; 100 gramda 140 miligram C vitamini hücreleri serbest radikallerden korur. Genetik materyalde sonuçta kansere yol açabilecek değişiklikleri tetikleyebilirler. Ayrıca, çalışmaların gösterdiği gibi, C vitamini belirli bağışıklık hücrelerini aktive edebilir. Bir diğer sebze ise bağışıklık sistemini güçlendirir: Sarımsak, soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı yardımcı olur, antibakteriyel ve antiviral etkilere sahiptir. İçerdiği allisin bileşiği, inflamatuar süreçlerde rol oynayan siklooksijenaz enzimini inhibe eder. Bu, sarımsağın antiinflamatuar etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Mantarlar, bağışıklık hücrelerinin büyümesi gereken B vitamini açısından zengindir.
Dondurulmuş her zaman işe yarar: göğüsten meyveler
Taze yöresel meyvelerin bulunmadığı aylarda dondurulmuş meyveleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Dondurulmuş yaban mersini, ahududu ve çilekler genellikle taze meyvelerden daha fazla vitamin içerir çünkü bunlar tamamen olgunlaşır ve daha sonra hızla dondurulur. Bu, birçok vitamin ve besin maddesinin korunmasını sağlar.
Yaban mersini lezzetli olmasının yanı sıra kanser gibi hastalıkların gelişmesini engellemeye yardımcı olan birçok antioksidan da içerir. Ayrıca hücre yaşlanması üzerinde de olumlu etkileri vardır: gençleştirdikleri söylenir. Ayrıca 2020 yılında yapılan bir çalışmaya göre diyabet riskini azaltmaktadırlar. Diğer meyveleri tercih ederseniz: kuş üzümü, çilek ve ahududu C vitamini açısından zengindir.
Ruh ve beden için kahvesiz zaman
Sabah ilk fincan kahvenizi içtikten sonra huzursuzluk ve gerginlik fark ederseniz bir süre bundan uzak durmalısınız. Kahve kan basıncının yükselmesine, kan damarlarının kasılmasına ve insanların titremesine neden olur. Korku olduğunda vücutta da aynı şey olur. Ve böylece beyne şu sinyal gönderilir: Bu kişi şu anda endişeli hissediyor. Yakın zamanda yapılan büyük bir meta-analiz, kafeinin kaygıyı tetikleyebileceğini ve artırabileceğini doğruladı. Kahve aynı zamanda zihinsel ve fiziksel olarak bağımlılık yapabilir. Çünkü aktif maddesi olan kafein yorgunluğu önler: Yorgunluğa aracılık eden adenosin reseptörlerini bloke eder. Bunu telafi etmek için yeni reseptörler oluşur ve bu da kahve içenlere şunu düşündürür: Daha fazla kahveye ihtiyacım var. Bu nedenle düzenli olarak birkaç gün veya hafta boyunca kafeinden uzak durulması önerilir.
Keten tohumu: Bağırsaklar ve bağışıklık sistemi için yeni güç
Kabızlık veya şişkinlik gibi sindirim sorunları sadece kışın değil, yaygın bir sorundur. Keten tohumu buna karşı yardımcı olabilir. Lif bakımından zengindirler ve bağırsaklardaki sindirim süreçlerini hızlandırırlar. Ancak lif açısından zengin tohumlar sıvıyı emdiği için insanlar çok fazla su içmelidir – ve sindirim etkilerini geliştirmenin tek yolu budur. Araştırmacılar, günde sadece 10 gram lif almanın kolon kanseri riskini yüzde 10'a kadar azaltmak için yeterli olduğunu varsayıyor. Keten tohumu ayrıca bağırsaktaki mikrobiyomu ve dolayısıyla bağışıklık sistemini ve hücre savunmasını da güçlendirir. Tatil mevsiminin olumlu bir yan etkisi: keten tohumu sizi tok tutar ve aşırılıktan korur.
Kızılcık: Sağlık için güçlü meyve
Kızılcıkların meyveler arasında özel bir gücü vardır ve özellikle soğuk mevsimde ilaç gibi kullanılabilir. Suyu mesane enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Kızılcıklar proantosiyanidinler içerir; ikincil bitki maddeleri bakterilerin üretraya yapışmasını önler. Uzmanlar, bu durumdan erkeklere göre daha fazla muzdarip olan kadınların, mesane iltihabını önlemek için koruyucu olarak kızılcık suyunu da kullanabileceğini tavsiye ediyor. Kızılcık ayrıca kardiyovasküler hastalıkları önlemeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Diş sağlığı da küçük kırmızı meyvelerden faydalanır: ağızdaki bakterilere karşı etki gösterir ve plak, diş çürümesi ve periodontal hastalıkları önleyebilir.
Kendinizi güvende tutun İşte basılı “Dijital Zihinler” özel sayısı DÜNYA Kargo dahil sadece 5,50€!